MAKEupByBgM / All about makeup : Krema & peynirli topping ile muzlu çikolatalı cupcake "Chocolate banana cupcake with cream cheese frosting"

MAKEupByBgM / All about makeup : Krema & peynirli topping ile muzlu çikolatalı cupcake "Chocolate banana cupcake with cream cheese frosting"

via

Herkese merhaba;

Arada bir hamaratlığım tutuyor ve özellikle pasta cupcake yapmayı çok seviyorum. Haftasonu cumartesi akşamı da tatlı krizim tutunca açtım youtube u gözüme güzel geleni biraz kendi yorumum ile birleştirdim, ortaya böyle bir şey çıktı.

Tarifin aslını BURADAN bulabilirsiniz. Ben biraz daha değiştirdim.

Kek için:

1 bütün muz (iyice ezilecek)
1 bardak elenmiş un
1 bardak şeker
2 yumurta
1 pkt kabartma tozu
1 bardak süt
3/4 bardak kakao
1/2 bardak sıvı yağ
1 pkt vanilya
1 çimdik tuz

Hazırlarken: 1 muzu iyice ezip içerisine tarifteki tüm sıvı malzemeleri ekleyip karştırıyoruz. Ayrı bir kaptada tüm kuru malzemeleri karıştırdıktan sonra bir birine ekliyoruz. 200 Derecelik fırında ort 15 dk da pişiyor.

Cream cheese frosting için:
1/2 paket iyice süzülmüş labne peyniri (süzgeçin içine birkaç peçete koyup biraz bekletebilirsiniz)
1 pkt sıvı krema
250 gr sütlü çikolata (isterseniz bitterde kullanabilirsiniz)
3 dolu çorba kaşık pudra şekeri
2 tatlı kaşığı krema sertleştirici (şart degil, dışarda bekletmeye dayanıklı olsun diye kullandım)

Yapılışı: Kremayı kaynama derecesine kadar ısıtın. Çikolataları minik parçalar bölüm cam bir kaba alın ve üzerine sıcak kremayı ekleyip iyice eriyene kadar karıştırın ve krema sertleştiriciyi ekleyin. ( Soğuması için dolaba koyabilirsiniz veya altın buz dolu bir kap oturtabilirsiniz) Krema ve çikolata iyice katılaşınca mikser ile çırpmaya başlayın rengi açılmaya başlayınca labne peyniri ve pudra şekerini ilave edin. Soğumuş keklerinizi süsleyin.

Войти в систему, чтобы оставлять комментарии

Follow us on