(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Chanel - Le Blanc De Chanel - Sheer Illuminating Base

(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Chanel - Le Blanc De Chanel - Sheer Illuminating Base

via

Bugün blogta her kullandığımda (ki aldığımdan beri neredeyse her gün!) 'iyi ki almışım' dediğim bir ürün var, Chanel'in oldukça ünlü makyaj bazı, le blanc de Chanel.

Le blanc de Chanel 30 ml'lik cam şişede sunuluyor, ne yazık ki pompası yok, ürünün tek eksisi de bu bence. Kutusundan spatulamsı bir şey çıkıyor, onunla alarak kullanabilirsiniz, ya da benim tercihim, ürünü 1 kere çalkalayıp kapağını açtığımda kapağında kalan miktar benim tüm yüze kullanmam için ideal oluyor, kapağından temiz parmaklarımla alıp cildime uyguluyorum.

Ürün hiçbir şekilde sim içermiyor, tane tane ışıltıları yok, tüm yüze kullanıma uygun, sadece aydınlık veriyor, ışıltı yok! Anna'nın mini yorumuna katılıyorum, 'tazelenmiş' bir görüntü veriyor. Hiçbir ışıltı olmadan.

Le blanc de Chanel'in önerilen 3 kullanım şekli var;

1. Baz olarak, fondöten/pudra altına ya da tek başına.

2. Fondöteninizle karıştırarak.

3. Ten makyajının üstüne, belirli bölgelere aydınlatıcı olarak, elmacık kemikleri vs.

Le blanc de Chanel'i almak bana 2 fondöten kazandırdı, şöyle ki, Burberry Velvet ve Shiseido Sun Protection fondötenimi ten rengime koyu geldikleri için kullanmıyordum, bu bazla karıştırınca hem renkleri açıldı hem de ikisi de mat ürünler oldukları için (mat ten ürünlerinden pek hoşlanmıyorum, hafif aydınlık verenler her zaman bir adım öndedir benim için) o matlıkları kırıldı, daha aydınlık ve canlı görünen bir sonuca ulaştım. Sizin de ten renginize koyu gelen ve daha canlı durmasını istediğiniz fondötenleriniz varsa bu ürünle karıştırıp kullanmayı deneyebilirsiniz, denemelisiniz.

Ve baz olarak, çıplak/nemlendirilmiş cilt üzerine. Bu şekilde kullanıyorum genelde, bazen fondöten, bazen pudra altına, haftasonları ise sadece bunu uygulayıp üzerine hafifçe allık geçiyorum. Tek başına kullanıldığında cildi olduğundan daha canlı gösteriyor, aydınlık veriyor, üzerine bir de allık sürdüğünüzde doğal ve sağlıklı görünen bir cilt! Haftasonu makyajım bir süredir le blanc de chanel baz + chanel krem allık allık + göz altı için kapatıcı + göz kalemi ve rimel şeklinde, ne pudra ne de fondöten kullanıyorum.

Fondötenin altına uyguladığınızda ise fondöteninizin güzelliğini bir üst seviyeye çıkardığını düşünüyorum, daha canlı ve ciltle daha güzel bütünleşmiş bir görüntü. Kendisi bir harika.

Sol : Sabah uyandıktan sonra temizlenmiş çıplak cilt. Donuk ve cansız. :-P

Orta ve Sağ : Çıplak tene direkt Le blanc de Chanel uygulanmış hali, başka hiçbir şey yok.

Fotoğrafa tıklayıp büyütebilir, daha net görebilirsiniz.

Benzer tarzda denediğim bazlar arasında en çok bunu beğendim, mesela Clarins'in instant light'ı da güzeldir ama bu bence birkaç basamak daha üstte.

Ürün parfümlü ama çok hoş bir kokusu var, şu klasik kozmetik kokusundan değil, biraz daha fresh, gerçekten güzel bir koku, hatta şimdiye kadar aldığım en güzel kozmetik kokusu, ağır da değil.

Kalıcılığı güzel, verdiği aydınlık gün boyunca devam ediyor, silinip gitmiyor.

Kısacası, cilde aydınlık ve parlaklık veren, fondöteninizle karıştırarak rengini açabileceğiniz, ten makyajı yapmak istemediğinizde sadece bunu kullanıp canlı bir cilde kavuşabileceğiniz, üzerine uyguladığınız fondöteni de daha güzel gösteren bir ürün, fondötenin kalıcılığına etkisi var mı ondan emin değilim ancak üstüne uyguladığınız pudrayı tuttuğunu söyleyebilirim.

Özellikle fiyatı yüksek ürünleri çok övmekten kaçınmaya çalışıyorum, yüksek bir bütçe ayırıp memnun kalmazsanız 'senin yüzünden aldım memnun kalmadım, boşuna o kadar para harcadım' diye düşünmeyin diye ama açıkçası ben kendisini çok çok beğendim, benim cildimde (kuru-normal arasıyım bu aralar) duruşunu çok sevdim, hiçbir kötü etkisiyle karşılaşmadım ve her gün kullanmaktan kendimi alamıyorum. Zevkten zevke ve ciltten cilde değişebilir, mesela yağlı ciltlerde etkisi tam olarak nasıl olur kestiremiyorum. Ama benim gibi kuru/normal ciltli iseniz sevme ihtimaliniz çok yüksek.

Le blanc de Chanel en sevdiğim 3 Chanel ürününden biri oldu, 1- krem allıklar (mükemmeller ve hem arkadaş çevremde hem de blog çevremde tavsiyemle alan herkes çok olumlu dönüş yaptı, 1 tane kötü yorum duymadım!) 2 - bu baz ve 3. olarak da vitalumiere aqua fondöten diyebilirim. Benim favori Chanel üçlüm .

Ürün 30 ml ve 138 TL. Sevil, Sephora ve Harvey Nichols'larda bulunabiliyor.

Umarım alırsanız siz de çok memnun kalırsınız!

Bahsetmeyi unuttuğum bir şeyi kaldı mı? Kaldıysa lütfen sorun. ^^

Войти в систему, чтобы оставлять комментарии

Follow us on