(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Chanel - Tisse Gabrielle Dörtlü Far

(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Chanel - Tisse Gabrielle Dörtlü Far

via

Dün bir Chanel'e övgüler yağdırdıktan sonra, bugün de bir Chanel'e laflar hazırladım. :-P

Chanel'in dörtlü farları hakkında hiç yorum okumuş muydunuz? Genellikle sevilmiyorlar, pigmentasyonları beğenilmiyor ve genel olarak para etmeyeceği söyleniyor.

Ancak Chanel bir süre önce yepyeni dörtlü farlar çıkardı, bu seride yer alan farların önceki dörtlülere göre çok daha iyi olduğu ve rengini verdiği söyleniyordu, birçok blogta fazlasıyla olumlu yorumlar aldı.

Tisse Gabrielle açıkçası bir blogta gezinirken gördüğüm andan itibaren ( linkini de verelim) kalbimi çalan bir fardı, renklerine bayılmıştım, normalde gri far kullanmam (naked 2 paletimde kullanmadığım tek far gri olan) ancak bu dörtlüdeki griyi bile beğenmiş, diğer üçüyle olan uyumuna bayılmıştım, ki bu benim günlük kullanımım için koyu da bir palet ama dediğim gibi kendisini ilk görüşte bayılmıştım, bir kozmetik ürününe hissedildiği düşünüldüğünde yoğun duygular yaşamışım. :-D

Her neyse, geçenlerde Sevil'de öylesine bir standa bakarken bununla göz göze geldim, gelmişler! Düşünmeden, düşünemeden almış bulundum, karşı koyamadım.

Renkler : İçerisindeki tüm renklere ve renklerin birbirleriyle uyumuna, birlikte kullanıldığında çıkan sonuca BAYILDIM.

Sağ alttaki koyu kahverengi hariç diğer üçünün renk vermesi oldukça güzel, kahve biraz daha hafif renk veriyor bunlara kıyasla. Ayrıca diğerleri daha metalik-ışıltılı iken kahve daha mat. Beyaz-altın aydınlatıcı ton harika, ama benim en sevdiğim kesinlikle sol alttaki, morumsu-grimsi- kahvemsi ton, hepsinin karışımı gibi, çok şık.

Renklerin birbiriyle karışması, birbirine yedirilmesi, dağıtılması güzel.

'Şık ve zarif gölgeli göz makyajı'nın tanımı bence bu dörtlü.

Renkleri ve kullanımları için birkaç blogtan örnek veriyim,

gördüğüm en başarılı swatch ise burada.

Tabi eğer derseniz ki ne bu böyle hep kaliteli çekimler, bir de telefon kamerasıyla çekilmiş kalitesiz, göz altı morluklu, kirpiksiz bir fotoğraf falan görelim, bende duruşunu da ekleyeyim :-P Sol üst ve altı kullandım yoğun olarak.

Gelelim en büyük eksisine,

Bu ürünü bir kere bazsız kullandım, (göz kapaklarım yağlı değil, tam tersi kuruya dönük bile diyebilirim) birkaç saat sonra göz kapaklarımdaki renk hem belirgin şekilde hafifledi hem de çizgilendi. Burberry farlarımı defalarca bazsız kullanmışlığım vardır mesela ancak birkaç saatte ne solarlar ne de çizgilenirler, uygun fiyatlı bir ürün olsa neyse ancak alabileceğiniz en yüksek fiyatlı farlardan birinin kalıcılık konusunda vasat bir performans göstermesi 'olmamış'.

Artık çoğumuz far bazı kullanıyoruz zaten, peki bazın üstünde performansı nasıl derseniz, iyi ama mükemmel değil. Sabah sürüp akşam eve geldiğimde hafiflemiş oluyor, ilk sürdüğüm gibi durmuyor yani. 12 saat gibi bir süreden bahsediyoruz az değil ama baz + kaliteli bir far bu süreyi başarıyla geçebiliyor, yine aynı örneği vereceğim ama Burberry farlar benim göz kapaklarımda bozulmadan duruyorlar.

Fırçaya alırken tozutabiliyor. Fırınlanmış ürün.

Ürün toplamda sadece 2 gram.

Özetlersek, evet renkleri çok güzel ama fiyatına değer mi? Bence hayır. Başka rengini alır mıyım? Hayır. Chanel çok sevdiğim bir marka ama dörtlü farlarına pek yaklaşmayacağım sanırım, hayal kırıklığına uğradım. Mesela Urban Decay farlarımdan daha memnunum diyebilirim. Burberry'ler zaten çok daha önde. Mac'in her farı değil ama bazı belirli farları kesinlikle daha başarılı. Fara para yatırasım var diyorsanız birazcık daha ekleyip herkesin yere göğe sığdıramadığı Tom Ford dörtlüleri deneyebilirsiniz.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere,

Ekleme : Chanel demişken, bakın ne gelmiş! ^^

Войти в систему, чтобы оставлять комментарии

Follow us on