MAC 187 Fırça | Naslii ♥ Makeup

MAC 187 Fırça | Naslii ♥ Makeup

via

Belki de blog dünyasında adını en sık duyduğunuz fırçalardan biri.

Benim de yaklaşık yarım yıldan fazla kullandığım bir ürün. Artık neredeyse her blogger'ın fırça koleksiyonunda bulunan bir fırça. Bununla ilgili pek çok blog yazısı okudunuz,nereye kullanıldığını nasıl kullanıldığını hepiniz biliyorsunuz. Ancak benim çok memnun kalmadığım ve hakkında biraz olumsuz düşündüğüm bir fırça bu.

Satın almadan önce; bir de benim tarafımdan inceleyin bu fırçayı.


MAC 187 fırçayı; duo fiber - stippling olduğunu; doğal ve sentetik kıllardan oluştuğunu söyleyerek anlatmaya başlayabilirim.

Beyaz kısımları sentetik iken,en altındakiler yani siyah renkli olanlar doğal kıl.
Oldukça yumuşaklar; kullanırken yüzü acıtmıyor.

Ne uygulayabiliriz?
1- Fondöten; Her ne kadar çoğu kişinin fondöten uygulamak için baş tacı ettiği bu fırçayı ben fondöten uygularken kullanamıyorum. Çünkü hem çok kıl döküyor,kıllar yüzüme yapışıyor hem fazlaca ürün emiyor. Hatta koyu kıvamlı bir bb krem/fondü ile uygulamaya kalksam fırçanın kılları tamamen birbirine yapışıyor. Her fondötenim ve bb kremim hatta normal kremle de denedim,sonuç her seferinde aynı.
2- Pudra; İşte bazıları fondöten için baş tacı ederken; ben de pudra için baş tacı ilan ettim bu fırçayı. Bana göre bugüne kadar pudrayı en iyi uygulayan fırça budur! Her türlü pudrayı denedim,sonuç hep başarılı. Pudraları yok gibi uyguluyor,eşit dağıtıyor ve cilde bütünlük kazandırıyor.Bence bu fırça ''mükemmel bir şekilde pudrayı uygulamak'' için yapılmış.
3- Allık-bronzer; Pudrada olduğu gibi allık ve bronzer konusunda da başarılı. Krem ürünler hariç toz-sıkıştırılmış-mineral yapıdaki tüm allık ve bronzerları gayet iyi uyguluyor. Ama benim asıl kullanım saham pudra!

Gelelim sıkıntı yönlerine;

1- Ben bu kadar kıl döken bir fırça görmedim! Fondötenden bahsederken belirtmiştim; o siyah kıllar bir bir yüzüme yapışıyor. Pudra uygularken dahi kılları dökülüyor ve boynum kıl içinde kalıyor bu yüzden. Hayır gerçekten abartmıyorum her uygulamada 7-8 tane kıl mutlaka dökmüş oluyor.

2-Yıkarken siyah renk akıyor; her türlü fırça yıkama ürünü ile yıkadım ama sonuç hep aynı. Hatta ilk kullanmaya başladığımdan beri de her yıkamada siyah su çıkıyor. Sadece ıslatıp suyunu sıksam dahi mutlaka renk kirli akıyor.

Yıkarken de epeyce bir kıl dökümü yapıyor. Herkes bu kadar bu fırçadan memnunken,benim bu tarz problemler yaşamam ve bu sorunlardan başka kimsenin bahsetmemiş olması; aklıma bendeki fırçanın sorunlu olduğu kuşkusu düşüyor. Aynı zamanda elimde başka bir Mac fırçası da var ve onda da aynı sorunları yaşadım! Tesadüf mü, bir fikrim yok.

Bu kadar kıl döken bir fırçayı sık sık yıkamamaya bu yüzden de sadece pudra için kullanıp gereğinden fazla kirletmemeye çalışıyorum. Fiyatı 100'ü aşkın bir fırça için bu kadar sorun biraz fazla geliyor bana. Hem fondöten hem allık-bronzer hem pudra için kullanılabilecek ve 1 fırçayla makyajda 3-4 kuş vurma şansım varken sırf oluk oluk kıl döktüğünden tek bir amaç için kullanmak zorunda kalıyorum. Kıl dökme ve yıkarken siyah rengin akma sorunu beni bu kadar rahatsız etmeseydi hayatımın mükemmel fırçası olarak gönül rahatlığı ile bu fırçayı size tanımlayabilirdim.

187 fırçadan almak isteyenler;bu durumu göz önünde bulundursunlar.

3 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü Mac fırçası ne yazık ki..

Tüm eksi ve artılarıyla benim Mac 187 yorumum bu şekilde.

Aranızda kullanan ve bu şekilde sorun yaşayanlar var mı?

Войти в систему, чтобы оставлять комментарии

Follow us on