(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Chanel Rouge Coco - 05 'Mademoiselle'

(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Chanel Rouge Coco - 05 'Mademoiselle'

via

Öncelikle sık yazacağım dedikten sonra bu kadar ara güzel olmadı ancak değil bloga yazmak, pc bile açamadım, önceki yazının yorumlarına da şimdi cevap yazacağım, kusura bakmayın. :( Bu kadar yorucu bir haftanın ardından haftasonu geldiği için ekstra mutluyum ve hazır mutluyken en sevdiğim, hakkında en pozitif konuşabileceğim ürünlerden birinden bahsedeceğim. :-)
Aslında Mademoiselle'i önceden yazmıştım ancak fotoğraflar kötüydü, akşam oda ışığında çekilmiş fotoğraflardı ve içime sinmediğinden silmiştim. Bu defa hakkını vererek yazıyorum.

Mademoiselle fazlasıyla şık bir renk. Benim için çok da özel, çünkü hem iş mülakatımda, hem de yüksek lisans mülakatımda dudaklarımdaydı. :-) Rengi her ortama uygun olsa da özellikle resmi ortamlar için birebir. Kesinlikle silik/soluk değil, tam tersi belirgin, ama aynı zamanda asla parlak/abartı durabilecek bir ton da değil. Fazla makyajlı bir görüntüye asla yol açmadan sizi bakımlı ve özenli gösteriyor. Ve kendine güvenen, işini bilen.

Mademoiselle, Rouge Coco serisi çıktığında en çok satan renkti, bazı yerlerde bu renk tükenmişti hatta. Bunun nedenlerinden biri, çoğu ten rengine yakışacak bir ton olması, 'universally flattering' diye tanımlanıyor birçok yerde rengi. En çok kullanılan ikinci tanım ise ' classy', ki fazlasıyla katılıyorum. İlginç noktalardan biri, bu rengin kişiden kişiye oldukça farklı durduğu söyleniyor, bazı kişilerde daha şeftali tonlu dururken bazılarında daha pembe tonlu/gül kurusu tarzında duruyor. Bende duruşu aşağıdaki gibi. Daha ışığı az ortamlarda üstteki gibi duruyor ancak benim fotoğraf makinem kapalı ortamlarda çok net çekemiyor, sadece ışıklı ortamı gösteriyorum.

Yapısı kremsi. Bir YSL Rouge Volupte tarzı kremsi değil kesinlikle, ama yine de kremsi bir sürülüşe sahip. Bundan kaynaklı hafif parlaklığı da var, satenimsi duruyor dudakta. Kesinlikle kurutmuyor, zamanla dudaklarda gergin bir his yaratmıyor, tam tersi çok rahat hissettiriyor dudakta.
Kalıcılığı gayet iyi.
Maymun iştahlılığım yüzünden çok hakkını vererek kullanamadım, ama bu sonbahar sık sık kullanacağım. Bu ruju özellikle çalışan kadınlara tavsiye ediyorum. Ya da mesela işe girince kendinize hediye olarak high-end bir ruj almak isterseniz Mademoiselle en iyi seçeneklerden biri.
Başka bloggerlarda duruşları,


Siz nasıl buldunuz Mademoiselle'i? PalettedeCouleurs
Görüşmek üzere! Beautygloss. Kapalı ortamlarda bendeki duruşu buna çok benziyor.
<3

Войти в систему, чтобы оставлять комментарии

Follow us on