(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Too Faced Chocolate Bar Far Paleti

(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Too Faced Chocolate Bar Far Paleti

via

Chocolate bar, aylardır bende olan ancak yazmaya yeni fırsat bulabildiğim bir far paleti. İçerisinde 16 adet far bulunuyor, bunlardan 14 tanesi 0.95'er gram, büyük olan iki far ise 2.8'er gram, toplamda 18.9 gram far içeriyor palet.

Chocolate Bar'ı yakından görmeden önce tipinden çok hoşlanmamıştım. Ancak yakından ilginç bir şekilde hoşuma gitti, metal bir kabı var, ilkokuldaki kalem kutularımızı andırıyor biraz. :-P Kapanışı mıknatıslı. Sevdim.

En çok bahsedilen özelliklerinden biri kokusu. Bir far için çok saçma bir özellik kesinlikle kabul ediyorum ama bence mükemmel kokuyor! Bahsettiğim şey burnunuzu yakınlaştırıp aldığınız bir koku değil bu arada, kapağını açtığınız gibi çikolatamsı/kakaomsu bir koku geliyor, enfes buldum. :-D

Bir farda en gereksiz özellikleri anlattığıma göre gelelim önemli özelliklere, renkler, pigmentasyon ve yapı.

Renk çeşitliliği olarak bence Chocolate Bar alınabilecek en güzel paletlerden biri, benim zevkime göre. İçerisinde hem mat hem ışıltılı, hem çok doğal makyajlarda kullanılabilecek tonlar hem de daha belirgin / iddialı makyajlara uygun tonlar var. Nudelardan, kahvelerden 'candied violet' gibi içerisinde ışıltılar olan çok güzel (görünen) bir mor tonuyla biraz ayrılmış.

Yapıları ve renk vermeleri renkten renge değişiyor. Tüm renklerin başarılı olduğu bir palet malesef değil, oldukça vasat renkler var. Genel olarak far bazıyla kullanım gerektiren bir palet diyebilirim, benim göz kapaklarım yağlı değil, hatta malesef kuruya dönük, kırışacağım. :-P Ve buna karşın mesela 'marzipan' rengini bazsız göz kapaklarıma uyguladığında gün içinde fark edilir derecede silindi. Far bazı kullanıyorsanız sorun yok ama bu bakımından başarısız bir ürün mü, evet, öyle.

1.sıra, paletteki aynı sırayla sürülmüş,

White Chocolate : Tüm göz kapağına kullanmak için çok ideal, özellikle Aralık ayında çok nadir göz makyajı yaptım, sabah uyanıp far sürecek halim yoktu, öyle zamanlarda bu tarz farlar kurtarıcı olabiliyor, göz kapağımda da koyuluk var, o koyuluğu nötrlüyor, yorgun görünümü alıp biraz daha canlı görünmenizi sağlıyor, makyajlı değil. Naked Basics paletteki w.o.s rengi gibi biraz, o palette de en çok kullandığım renkti. :-)

Milk Chocolate : Kendisini çok sevdim! Paletteki en sevdiğim farlardan biri bu. Gölge rengi olarak çok koyu olmayan, mat kahveleri kullanmayı seviyorum. Biraz Nars - Blondie'ye benziyor ki o da doğal göz makyajlarına derinlik katmak için kullanmayı en sevdiğim farlardan biri.

Black Forrest Truffle : Büyük simlere sahip ve o simler biraz dağılmaya müsait, ama renk vermesi sorunsuz.

Triple Fudge : Klasik makyajımdan daha koyu göz makyajı yaptığımda tercih ettiğim gölge rengi.

Salted Caramel : Yine gölge amaçlı kullanılabilecek mat ve sıcak tonlu bir renk. Bunu da oldukça hoş buluyorum ancak elimdeki Mac - Texture farla oldukça yakın duruyor göz kapağıma uyguladığımda.

Marzipan : Paletteki favori renklerimden biri. Tüm göz kapağına uygulayıp gölge olarak da milk chocolate ya da semi-sweet kullanıyorum genelde. Bu palet ile en çok yaptığım makyajlardan biri bu.

Semi-sweet : Mat, güzel bir gölge rengi.

Strawberry Bon Bon : Bildiğimiz tebeşir. Bu vasatın altında olan farlardan malesef, yapısı kötü, renk vermesi kötü, ekstra tozutuyor bir de. Elle tutulur yanı yok.

Candied Violet : Kabında o kadar güzel görünüyor ki, göz kapağınıza uygulayınca hayal kırıklığı yaşamamanız zor. Baz kullansanız bile o gördüğünüz rengi malesef vermiyor, pigmentasyonu zayıf.

Amaretto : Özellikle palette görünen tonu o kadar güzel ki! Baz şart. Tüm renklere aynı şeyi yazmayayım hatta, bu paleti alacaksanız baz şart.

Hazelnut : Beni çok şaşırttı! Renk vermesi inanılmaz güzel, krem gibi sürülüyor, çok canlı duruyor, paletteki en başarılı far. Diğerleri de biraz buna benzeseydi alınabilecek en başarılı palet chocolate bar olurdu kesinlikle, öve öve bitiremezdim burada.

Créme Brulee : Marzipan'ı kullandığım tarzda kullanıyorum genelde. Renk vermesi ve yapısı iyi.

Cherry Cordial : Bu renge bayılmıştım, ancak tebeşir durumu bunda da var, pembe kadar vahim olmasa da fotoğraftaki görünümü elde edebilmek için baz kullanmanız, fazla fazla sürmeniz lazım. Bir de tozutan, fırçaya alırken parça parça olan (?!?) tarzda bir far, göz kapağınıza sürerken göz altına da dökülebiliyor. Sorunlu yani.

Champagne Truffle ve Haute Chocolate da fena değil, paletteki ışıltılı farlar genel olarak pek sorunlu değil, matlar biraz daha problemli kısım. Bazla hallediliyor, aşağıda saydığım üçlü hariç. Bir de Black Forrest Truffle'ın kocaman ışıltıları biraz dökülmeye müsait. Renkler böyle.

Kalıcılık ve renk verme için dediğim gibi baz gerekiyor.

Bazla kullanımında bile başarısız olan renkleri var, strawberry gibi, cherry cordial, candied violet gibi.

Paletleri toplamayı seven biriyseniz, çok başarılı olması gerekmiyor bazla kullanırım diyorsanız, renk çeşitliliği ve görünüş açısından tatmin edici, seversiniz bence.

Eğer her bakımdan başarılı olsun, elimde az ama öz ürün olsun, 1 tane paletim olsun, en iyisi olsun modundaysanız, hayır. Piyasada çok daha başarılı paletler olduğunu düşünüyorum. Mesela Urban Decay Naked 2'yi kullanırken (too faced'i almaya karar verdiğimde elden çıkartmıştım, biri gelirse biri gider, büyük palet biriktirmek yok ^^ ) baz kullanmadan uyguladığım oluyordu renkleri ve çok daha başarılıydı, gün içinde silinmiyordu + bazsız bile renklerini gayet iyi veriyordu farlar. Lorac paletleri denememiş olsam da hakkındaki yorumlara bakarak bundan daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Kısacası, bir tane olsun, verdiğim paranın hakkını versin diyenlere, az ve öz'cülere -ki bence en güzeli- önermiyorum.

Too Faced ne yazık ki artık ülkemizde satılmıyor.

Benimki İspanya Sephora'dan 45 euro'ya alınmıştı, 120 tl civarına denk geliyordu.

Yazdım mı çok uzun yazıyorum ama.

Umarım 2015'iniz çok güzel başlamıştır / geçiyordur. ^^

Войти в систему, чтобы оставлять комментарии

Follow us on