(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: 2014 Favorileri!

(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: 2014 Favorileri!

via

Bu yazıyı yazmak için Şubat biraz fazla geç ama olsun, ancak. ^^ En sevdiğim yazılar favoriler yazılarıyken yıllık favorileri atlamak istemedim.

2014 yılında fondöten favorim olmadı, sadece şurada bahsettiğim Chanel fondöteni aldım zaten yıl içerisinde, ondan da pek memnun kalmadım, yazıdan sonra tekrar denedim, yine sivilce problemi, malesef bu ürünün cildime iyi gelmediği kesinleşti.

Pudralara gelirsek, tüm yıl boyunca 3 ürün aldım ve hepsinden memnun kaldım aslında. Nars ışığı yansıtan sabitleyici pudra geçen yıl da favorimdi, 2. bitirişim olacak bu, bitince de direkt gidip aynısından satın alacağım, çok memnunum. Mac MSF Natural, Light Plus renginde, renginden ve cildimde duruşundan oldukça memnunum, bu ürün genellikle spor dolabımda duruyor aslında, çıkışta bir programım varsa duş aldıktan sonra nemlendirici sürüp birkaç dakika sonra bu pudrayı büyükçe bir kabuki fırça ile yüzüme geçiyorum, çok kapatmayan, doğal duran ve canlı bir sonuç veriyor. Diğeri ise Chanel Les Beiges, en açık rengi, ülkemizde olmayan 10 numarası, göçertmemden anlaşıldığı gibi bunu da oldukça beğendim. :-) Ancak bitirince tekrar alacağımı sanmıyorum, mac msf ten rengime daha iyi uyuyor, doku olarak çok güzel bir ürün olsa da renk seçeneği olarak biraz sorunlu.

Yine bir sürü kapatıcı denediğim bir yıl, zor kapanan koyu göz altlarına sahip olmanın sonuçları. Denediklerim arasında en sevdiklerim ve en çok kullandıklarım aşağıdaki üçlü. Giorgio Armani Corrector'dan şu yazıda bahsetmiştim, yazıdaki 1 numarasıydı, bu ise 2 numara. Aralarında çok bir uçurum yok aslında, 2 biraz daha uygun göz altı morluklarını nötrlemeye. Mufe Full Cover, tüm yıl içinde en çok kullandığım kapatıcı oldu, tek başına harikalar yaratmasa da denediklerim arasında en iyi sonuç aldıklarımdan biri. Nyx Hd Concealer beklentilerimin çok üzerinde çıktı, özellikle Mufe ile karıştırarak kullanınca çok iyi sonuç alıyorum, aydınlık bir bitiş de sağlıyor.

Geçen yıla kadar allık benim için çoğunlukla pembe ve şeftali tonları demekti, Nars Douceur, her övüldüğünü duyup baktığımda gözüme çok kahve tonlu gelen, 'kullanamam' dediğim bir renkti mesela. Geçen yıl en çok kullandığım allık ise kendisi oldu. :-) Yüzümde denediğimde hiç de düşündüğüm gibi kötü durmadığını, yüzümü karartmadığını gördüm. Allık uyguladığım yerin çok az altına uyguluyorum, yüzümü renklendirirken aynı zamanda kontür görevi görüyor, tonu çok güzel, özellikle bu allık + kırmızı ruj ikilisine denilebilecek hiç bir şey yok bence. Diğeri ise Chanel - Jersey, mükemmel bir renk, şeftali-bej-nude, hepsinden biraz. :-P Oldukça farklı bir tonu var ve kendisini kullanmaya doyamıyorum. Sevdiğim başka birçok allık olmasına rağmen bu ikili öne çıkmayı başardılar, çok beğenerek kullanıyorum.

Chanel'in bahar koleksiyonundaki kamelya'ya çemkirdim ancak kış koleksiyonundaki camelia de plumes aydınlatıcıya diyebileceğim kötü hiçbir şey yoktu. Doğal aydınlatıcıları sevenler beğenmeyecektir, belirgin ve bol ışıltılı bir aydınlatıcı, ancak ben kendisine bayıldım! Defalarca kullandım, güzelim desenini bozdum. :P

Ruj favorilerimden ilki Golden Rose'un velvet matte'lerinden 12 numara. Rengi çok güzel, matlığını ve dokusu da çok hoşuma gitti. Evet kuru dudaklara pek uygun değil ama bu çoğu mat ruj için geçerli, mesela Mac'in matlarından kinda sexy benim dudaklarımda bu ruja kıyasla daha kuru duruyor. Başarılı buldum, duruşu çok güzel. Diğer ikisi ise çok sık kullandığım Chanel - Emotion ve kırmızı ruj kullanmak istediğim zamanlarda elimin gittiği Cambon, kırmızı rujları ben kendime çok yakıştıramıyorum, daha doğrusu kırmızı rujla çok rahat hissetmiyorum, ama cambon daha kolay kullanılır bir renk oldu benim için, tenime iyi uyuyor ve çok sırıtmıyor sanki. Douceur allıkla da çok iyi bir ikili oluyorlar. :-)

Tek bir göz kalemi favorim var ki aşağıdaki foto her şeyi anlatıyor. :-P Bu kalemi satın aldıktan sonra yaptığım makyajların en az %70'inde kendisini kullandım, başka hiçbir siyah kaleme göz ucuyla bakmadım. :-P Yumuşacık, simsiyah, değdiği gibi rengini veren çok başarılı bir kalem. Kalıcılığı bende oldukça başarılı, akma gün sonuna doğru çok hafif, umrumda olmayacak derecede yapıyor. Göz kapağına eyeliner gibi sürüp süngeriyle dağıtmak da güzel sonuç veriyor. Bitince kesinlikle tekrar alacağım, başka renk kalem alacağım zaman da bu seriye bakacağım. Bendeki ' waterproof smooth silk' olan seriden. Bu arada artık Armani makyaj ürünleri Sevil Ankamall mağazasında bulunabiliyor.

2014'ün ve tüm zamanların favori rimeli benim için Chanel - Le Volume de Chanel, bittiği için ekleyemiyorum.

Far olarak, Nars - Himalia, Chanel Illusion d'Ombre'lerden Ebloui ve Diapason renkleri. Chanel krem farlar kesinlikle kusursuz ürünler değiller ancak bu ikilinin renkleri o kadar güzel ki, her kullandığımda iyi ki almışım dediğim ürünler oldular. Himalia, Nars'ın dual intensity farlarından, krem-pudra arası bir yapısı var, parmakla da rahatlıkla sürülüyor, tam bir hızlı makyaj farı, tüm göz kapağına sür çık şeklinde.

Ojelere gelirsek, ojeler benim için apayrı bir hikaye. Makyajda çok renk kullandığım söylenemez, göz makyajlarım genellikle gayet sade, kullandığım renkler klasik. Ancak söz konusu oje olunca yeni renklere çok daha açığım. Ürün miktarı olarak da 2014'de birçok alanda sadeleşsem de ojelerde bunu yapamadım, seviyorum. Benden nefret etmeyin diye tek tek eklemeyeceğim tabii ki :P Tıklayıp büyütebilirsiniz.

Sırayla, Burberry Nude Pink, Chanel Tapage, Chanel Sweet Lilac, Her şeyiyle harikaydı, senaryo, oyunculuklar, sonu, ve hatta giriş kısmı bile, introsunu atlamadığım tek dizi sanırım, nasıl güzel bir Flormar Maroon, Dior Diablotine, Essie Chocolate Cakes, Essie The Lace is On, Essie Sand Tropez, Pastel Mocha, OPI You're such a Budapest, Mac Vintage Vamp, Kozmetik dışı birkaç favori, Flormar Sweet Grape.

True Dedective
Hepsi 2014 yılında başlamamış olsa da benim bu yıl izlemeye başladığım birkaç favori dizim, şarkıdır. Yeni sezonu merakla bekliyorum. Hayran kaldım, iki defa izledim, Lost'un bazı bölümleri hariç bunu yaptığım tek dizi sanırım.
The Fall


The Fall'a bayıldım, Gillian Anderson'a bayıldım. X-Files'ın Scully'si, Scully karakterinden pek hoşlanmazdım, neredeyse her bölümde Mulder'ın dediği doğru çıktığı ve doğaüstü 3892473289 olay yaşamalarına rağmen hala her olayda 'olur mu öyle, saçma' muhabbeti yapması beni öldürürdü. :P The Fall'daki güçlü, zeki, kendinden emin Stella Gibson'ı ise çok sevdim. Ayrıca Gillian Anderson çok güzel yaş almış, göz altı çizgileriyle, her şeyiyle daha da çekici bir kadın olmuş bence.
Bir de dizide Stella'nın giydiklerine bayılıyorum, klasik giyimi seven biri olarak tüm gömleklerinde, kalem eteklerinde gözüm var. :P

Dikkatinizi çekerim Jamie Dornan konusuna hiç girmedim. :P Film olarak orijinal bir şey demeyeceğim, Ve 2014'de
The Affair
The Affair'in değişik bir çekiciliği var, oyunculuklar iyi, sahneler, mekanlar güzel, olayın 2 taraflı anlatılması ilgi çekici, senaryo çok özel gelmese de merakla izlettiriyor. Genel olarak çok beğenerek izlediğim bir dizi oldu.
Burada da Joshua Jackson muhabbetine girmeyeceğim mesela. :P

Dizilerimin hepsi cinayetliyse demek. Eğer biraz gizem, gerilim sizin tarzınızsa ve izlemediyseniz tavsiye edebilirim, true dedective'i de kesinlikle. The Killing

I Origins.
Interstellar. Ve kitabını da okuduğum Gone Girl,

Temsilen de en son aldığım ve hala mağazalarda bulunabilir H&M spor üstünü ekliyim, renklerine bayıldım, özellikle ben alt giyimde hep siyahı tercih ettiğim için renkli üstler daha çok hoşuma gidiyor. H&M'in spor kısmı bakılası, fiyatları genelde çok uygun.
kendim için yaptığım en güzel şeylerden biri, düzenli ve biraz daha bilinçli spor, hareketlerime ağırlık ve direnç katmaktı. 2 haftadır hastayım ve spora gidemiyorum, eksikliğini ne kadar hissettiğimi anlatamam -ama bu sayede evde oturup blogumla ilgilenebiliyorum^^-

Vücut bakımı için bir favorim de vücut fırçalarıydı, kuru vücut fırçalamanın gerçekten işe yaradığını düşünüyorum, vücut bakım rutini şeklinde ayrı bir yazı hazırlayıp bahsedeceğim.
Burada bırakalım. ^^
Mutlu haftasonları!
<3

Войти в систему, чтобы оставлять комментарии

Follow us on