(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Bitenler | Şubat 2015

(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Bitenler | Şubat 2015

via

Merhaba, bir sürü ürün bitirdim. :-)
Öncelikle Clarins'leri birkaç ay önce Boyner'den set olarak almıştım, kuru/normal ciltler için olan seti seçmiştim. Cildim kuru değil, ancak bölge bölge kuruluklar oluştu bu kış, özellikle bir ara, -16'yı gördüğümüz zamanlarda dudak-yanak arasındaki kısımda, burnumun üzerinde soyulma şeklinde kurumalar olmuştu, geçti. Ama böyle minik bölgeler dışında normal, pek yağlanma ya da kuruma derdi olmayan, hassas olmayan bir cildim var. Göz çevremde kuruluk var bir de, malesef.

Clarins One-Step Gentle Exfoliating Cleanser : Daha önce birkaç tane numunesini kullandığım ve çok beğendiğim bir temizleyici. İçerisinde oldukça minik, kum gibi tanecikler var, temizlemenin yanı sıra hafif peeling etkisi de var. Sert bir ürün değil, tanecikleri rahatsız edici değil, çok hassas ciltlerde kullanımı sorun olur mu bilmiyorum ancak ben hiç problemsiz, tam tersi çok beğenerek kullandım. Özellikle sabah uyandığımda yüzümü bu ürünü kullanarak yıkamayı çok seviyordum, temiz, temizleyicimsi bir kokusu da var. Tekrar almayı düşündüğüm bir ürün.
Clarins Gentle Foaming Cleanser with Shea Butter : Bu ürünün shea yağlı olanı kuru/hassas ciltler için, Cottonseed'li olanı ise karma/yağlı ciltler için. Daha önce Cottonseed'in tam boyunu kullanmıştım, o biraz daha sert (sert derken shea'ya kıyasla, yoksa cildimde hiçbir soruna yol açmadığı gibi çok da beğendiğim bir üründü) ve köpüren bir temizleyiciydi, bu shea'lı ise yumuşak ve daha kremsi, pek köpürmüyor. Shea'dan memnun kalsam da cottonseed'i kullandıktan sonra cildimi daha arınmış hissediyordum, tekrar alacak olursam sanırım onu tercih edeceğim. Cildiniz kuru ve hassas ise shea doğru seçim olacaktır ama.
Clarins Papatyalı Tonik : Clarins'in sarı toniği. Yeşil olanından rahat bir 6-7 tane bitirmişimdir sanırım, sarıyı ise ilk kullanışım. Yumuşak, iyi bir ürün. Yeşil olanından da memnundum. Çok alkollü olup cildimi germediği/yakmadığı sürece çoğu tonikten memnun kalıyorum açıkçası, cildim çok seçici değil, toniklerden özel bir beklentim de yok, siyah noktaları gidersin vs şeklinde, sadece yüzümü yıkadıktan sonra bir ürün + pamuk ile silmek hoşuma gidiyor. Clarins'in iki toniği de alkolsüz.

Bioderma H2O : Hepimiz tanıyoruz kendisini. :P Armada AVM'de eczaneden bir şeyler alırken kasanın yanında bulmuştum bunu, hala 9.90'a mı satıyorlar bilmiyorum ama aklınızda olsun. Sevdiğim ve defalarca bitirdiğim bir ürün.
The Body Shop Camomile Göz Makyaj Temizleyici : 2 fazlı bir ürün. Clarins'inkine benzetildiği yazıları okuduktan sonra almaya karar vermiştim, memnun da kaldım. Temizleme olarak Clarins'den azıcık daha geride, ancak yine de gayet iyi diyebilirim. Ve daha da önemlisi gözümde hiçbir hassasiyete yol açmıyor ki önerilen/sevilen birçok temizleyici gözümde kaşıntı/kızarıklık/bulanık görme yapabiliyor, bunda hiçbiri yok. Şuan 2. şişemin yarısındayım, o da bitince tekrar alacağım muhtemelen, Clarins'den çok daha uygun fiyatlı, özellikle kampanya dönemlerinde denk gelirseniz.

Kiehl's Avokadolu Göz Kremi : Baya fazla bahsettim, çok yoğun nemlendiren bir ürün. Nemlendirme dışında bir özelliğini görmedim ama zaten nemlendirme dışına bir beklentim yok. Bu arada ben bu ürünü geceleri kullanıyorum, sabah kullanıma, üzerine makyaj yapmaya pek uygun değil, emilme süresi uzun. Daha temiz içerikli bir ürün mü arasam diyorum aslında ama nemlendirmesini o kadar beğendim ki sanırım bir süre sonra tekrar alacağım. Nemlendirmesi yüksek temiz içerikli önerileriniz varsa onları da araştırmak, denemek isterim ama.

Kiehl's Midnight Recovery Eye : Nemlendirmesi avokadoludan daha düşük, emilme süresi daha kısa. Geceleri avokadoluyu kullanmayı tercih ettim genellikle, o bittikten sonra bunu düzenli olarak kullandım. Değişik bir etkisini görmedim açıkçası, zaten göz kremlerinden genetik göz altı koyuluklarımı düzeltmesini beklemiyorum, olmadı da. Yorgunluk vb nedenli geçici koyuluklara iyi gelebilir. Nemlendirme olarak da avokadoludan daha hafif olduğu için tekrar almayı düşünmüyorum.

Le Volume de Chanel : Kendisi benim favori rimelim. Çok yapıştırmadan istediğim hacimi veriyor, akmıyor, gözümü kaşındırmıyor. Rimel kirpikten kirpiğe performansı çok değişen bir şey olsa da, bunu kime önerdiysem memnun kaldığını söylemeliyim. ^^

MAC Haute & Naughty Too Black Lash : Bu rimel daha hafif ve daha yoğun olmak üzere 2 şekilde kullanılabiliyor, ya da ikisi birden. Ben hep yoğun kısmı kullandım. Güzel bir rimel, verdiği görüntüyü le volume de Chanel kadar beğenmedim ama iyiydi. Sevdiğim bir özelliği duşta sıcak suyla çok güzel çıkıyordu.

Gelelim hiç sevmediğime, Loreal Mega Volume Miss Manga, mega volume? benimkine vasat bir hacim bile vermedi. Kirpiklerim mi çok işe yaramaz bilmiyorum ama bu rimel bana kesinlikle olmadı, görünüş olarak etkisiz kaldığı gibi fırçası çok esnek, sürümü de sinir bozucu bence. Loreal'in rimellerini genellikle oldukça başarılı bulurum, bu deneyip en sevmediğim Loreal rimeli sanırım.

Lush Jackie Oates Colour Supplement : Hafif, ince bir ten ürünü, kapatıcılığı fazla değil, doku olarak da doğal duruyor ciltte. Bir sorunu vardı ki, cildimde çok nemli/ıslak duruyordu, üzerine transparan pudra geçmeden duruşunu sevmiyordum, o ıslaklığı geçmiyordu. Transparan pudrayla kullanıldığında ise gayet güzeldi, bitirdim. Kokusu biraz acayipti bir de. Lush gitti, gitmese tekrar alabilirdim bir süre sonra.

Givenchy Photo Perfexion Fondöten : Oldukça beğenerek kullandım, rengi iyiydi (3 perfect sand), doğal, aydınlık bir bitişi vardı, orta kapatıcılıkta, dokusu güzel, yapısı kalın olmayan bir fondötendi. Sevmediğim herhangi bir yönü olmadı.

Clarins Instant Light Complexion Perfector : Bu ürünün ten renginde olan seçenekleri de var, benimki ise 00 numara, 'Rose Shimmer', renksiz. Aydınlık veren, ışıltılı bir baz. Benzer ürün olarak daha uygun fiyatlı Loreal'in lumi aydınlatıcı bazı denenebilir. Clarins iyiydi hoştu ama çok özel, olmazsa olmaz bir ürün değildi bence. Bu tarz aydınlatıcı bazları genellikle pudranın altına kullanıyorum, pudra ciltle daha iyi bütünleşsin, daha cilt gibi dursun, daha kalıcı olsun diye. Tekrar almayacağım.

Benefit Erase Paste : Bu ürün aldığım bir setten çıkmıştı. Oldukça kalın yapılı bir ürün, tüm göz altına kesinlikle uygun olduğunu düşünmüyorum, çok çizgileniyor. Sadece koyuluğun en yoğun olduğu alana corrector olarak kullandım, üzerine kapatıcı geçerek. Elimde çok uzun süredir olduğundan ve elimdeki diğer ürünlere kıyasla pek de sevmediğimden çöpe gidiyor, tam boyunu almayı düşüneceğim bir ürün olmadı.

Mac Cream Color Base - Hush : Yine çok uzun zamandır bende olan bir ürün, krem ürünlerin bozulduğunu anlamanın yollarından biri dokusuna dikkat etmek, buna da dokunduğumda pütürlendiğini ve değişik, daha yağlı bir dokuya dönüştüğünü farkettim, bozulmuş. Aslında gayet başarılı bir üründü, maymun iştahlılığıma kurban gitti. :-( Şeftali/şampanya tonlarında krem bir aydınlatıcı. Bu rengin özellikle buğday/esmer tenlere çok yakışacağını düşünüyorum, tam bronz tenlik hatta.

Ve Nars Blonde Venus Ruj : Bir ürünün bozulduğunu anlamanın bir diğer yolu ise koklamak. Bu rujun kokusu çok değişik çok ağırdı ki bu da hem tonunu hem de yapısını çok sevdiğim bir üründü, bir zamanlar favori rujlarımdan biriydi hatta, kendime kızdım yeterince kullanmadığım için. :( Kremsi yapıda, kuru olmayan, içerisinde biraz kahvelik bulunan bir nude, birçok ten rengine yakışacaktır, özellikle sıcak tonlu buğday tenlere çok yakışabileceğini düşünüyorum.
Ama hakkını verdiğim 2 dudak ürünü de var,
Dior Lip Glow : 2. bitirişim. Şuan elimde bir koleksiyonla çıkan, şeftali tonu olan var, fotoğraftaki klasik olanı, pembe. Duruşunu çok seviyorum, hem doku olarak çok güzel duruyor, dudağımın en kuru olduğu dönemlerde bile, hem de hafif bir p emb elik veriyor, hiçbir abartısı yok. Çok özel bir ürün değil belki ama çok kullanışlı bir ürün, her makyaja yakışıyor.

Clarins Crystal Lip Balm - Coral : Ürünün görünüşü şöyleydi, şeffaf, tipine kanıp aldığım ürünlerden biri daha. Görünüşü dışında pek bir olayı yoktu açıkçası, hafif bir şeftali tonu + parlaklık veriyordu ancak parlaklığı kısa sürede yok oluyordu, dudakta çok az renk kalıyordu sadece. Nemlendirme adına da pek bir şey yoktu. Lip glow bundan kat kat güzel ve kalıcı bence. Bu arada bu ürün bir koleksiyonla çıkmıştı ancak tekrar gelirse aklınızda olsun. Nars - Zardoz : Bu üründen daha önce bahsettim diye hatırlıyordum ama bulamadım. Kendisi kullandığım en başarısız krem far, gerçekten kötü. Çok hızlı çizgilere doluyor, soluklaşıyor, tek başına kullanımı zaten mümkün değil ama üzerine bir de siyah far bile geçseniz yine çizgilenme sorunu oluyor. Eyeliner şeklinde kullanmayı denedim, silikleşti gitti öyle de. Uzun süre önce atacaktım ama belki bir gün kullanırım bir şekilde diyerek sakladım, dolapta eskidi, yok, kullanılmıyor, bu defa gerçekten atıyorum. :P

Shiseido 30 Spf Losyon : Shiseido'nun güneş koruyucularından genel olarak oldukça memnunum, yaz için tekrar bundan alacağım muhtemelen.

Sally Hansen Insta-Dri : Çok seviyorum, ojenin çok hızlı kurumasını sağlıyor, denediklerimin en iyisi. Ancak yarısından sonra ürün uhulaşmaya başlıyor, hiçbir zaman tamamını kullanamadığım bir ürün. İçine inceltici koyduğunuzda da eski performansı kalmıyor. Sadece indirim dönemlerinde rastlarsam alıyorum bu yüzden.

Essie - Beyond Cozy Oje : Beyond Cozy ton olarak en sevdiğim ojelerden biriydi, nasıl rezalet bir hale geldi anlatamam, uhulaştı diyeceğim ama daha da ötesi, bilmiyorum fırçasından anlaşılıyor mu? Bu ojeden 3-4 yıl daha eski ojelerim var, hiç böyle bir şey görmemiştim, topaklaştı adeta.

Войти в систему, чтобы оставлять комментарии

Follow us on