(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Chanel Perfection Lumiere Velvet Fondöten

(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Chanel Perfection Lumiere Velvet Fondöten

via

Merhaba, uzun süreden sonra bir fondöten yazısı! :-)

Perfection lumiere velvet'i yaklaşık 31 hafta önce satın almışım, aldığımdan beri kullanıyorum tarzı bir şey demek isterdim ama malesef, bazı beğenmediğim noktaları var.

Renk seçeneklerinden başlayalım,

Malesef çok fazla renk seçeneği bulunmuyor, en açık rengi bendeki B10, bana gayet iyi uyuyor, ancak benden açık tenliyseniz malesef, bu fondöten size göre değil.

Kabı bence çok çok güzel. Kullanım pratikliği olarak vitalumiere aqua'yı zaten çok beğeniyordum, plastik, hafif, taşıma kırılma derdi yok, sıkarak istediğiniz miktarda ürün çıkartabiliyorsunuz. Ek olarak bir de siyah kabıyla çok şık olmuş.

15 spf güneş koruması var.

Yapısı çok değişik. Oldukça likit, akıcı bir fondöten, dokusu gayet ince, sürerken pudralaşıyor adeta. İlk defa böyle bir fondöten kullandığımı söylemeliyim, çok değişik geldi doku olarak, cildinize sürerken cilt o likitle anında bütünleşip pudralı bir hisse dönüştürüyor, ne kadar saçma anlattım? Denerseniz hak vereceğinizi düşünüyorum bu acayip yorumuma, özellikle parmaklarla uyguladığınızda. Yapısı gerçekten çok ince, ciltle çok güzel bütünleşiyor, cilde yedirme gibi bir derdi yok, bu kadar ince yapısına karşı oldukça da iyi bir kapatıcılığı var, şaşırtıcı bir fondöten. :-P

Ben mat fondötenleri pek sevmem, bugüne kadar kullandığım fondötenlerin de büyük çoğunluğu hep ince yapılı ve hafif bir parlaklığı olan, biraz nemli, canlı duran fondötenlerdi, matlara genellikle burun kıvırırdım ama gaza geldim, almış bulundum. :-P

Cildinizin nem oranına göre duruşu değişecektir, ancak benim kuruma ya da yağlanma sorunu olmayan cildimdeki matlığının kesinlikle kuru bir matlık değil, normal cilt dokusu doğallığında bir matlık olduğunu söyleyebilirim. Adı üstünde kadife gibi. Kuru ciltlerde daha kuru durabilir, ya da yağlı ciltlerde sabitlenmezse zamanla parlayabilir vs bir şey diyemem ama normal cilt tipinde verdiği sonuç bu oldu. Hem doğal hem de çok temiz bir duruşu var, nasıl anlatsam bilemedim, ama kesinlikle duruş olarak beklediğimin çok üstünde bir sonuç aldım.

Kapatıcılığı bence orta, az bulanlar da var ancak ben minik lekeler, renk eşitsizlikleri için fazlasıyla yeterli olduğunu düşünüyorum, günlük makyajda kesinlikle daha kapatıcısına gerek yok bence. Ayrıca incecik yapısı sayesinde bir kat daha geçilerek kapatıcılığı arttırılabilir sanki.

Kalıcılığı ortalama. Vitalumiere Aqua fondöten alacaklara tavsiyem sabitleyerek kullanmaları yönündeydi, gün içinde sabitlenmezse yüzünüzden biraz siliniyordu, velvet daha iyi bu konuda ancak yine de tüm gün dursun istiyorsanız sabitleyici gerektirebileceğini aklınızda bulundurun. Bu konuda en sevdiğim ürün Nars light reflecting setting powder.

Yağsız, su bazlı bir fondöten.

Gelelim tüm olumlu özelliklerini, o güzel, duru duruşunu bir anda önemsiz kılan soruna.

Malesef bu fondöteni kullandığımın ertesi günü cildimde minik minik sivilceler çıkıyor. Bu sorunu yaşayan başka bloggerları da okuduğum gibi, mavidünyam blogunun yazarı arkadaşım yazın Ankara'ya geldiğinde buluşmuştuk, merak ettiği bir iki ürünü almadan önce denemesi için getirmiştim, bu fondöten de onlardan biriydi. Mavidünyam da aynen sürümünü ve duruşunu çok beğendi, 'çook güzelmiş' yorumlarından sonra ertesi gün 'fondöten bende sivilce yaptı' mesajı aldım. :-) Yani malesef nadir görülen, bana özgü bir hassasiyet değil, almayı düşündüğünüz bir ürünse öncesinde mutlaka denemenizi ve birkaç gün sonra almanızı tavsiye ediyorum.

Bu sorunun nedeni olarak, ürünün yüksek oranda alkol içermesi gösteriliyor. Vitalumiere aqua da aynı şekilde alkol içeriyordu ancak bende hiçbir soruna yol açmamıştı, PLV nedense böyle oldu.

Ayrıca oldukça parfümlü bir fondöten. Sürdükten sonra cildinizden kokusunu alabildiğiniz tarzda. Pek hoş bir özellik değil.

Hep vitalumiere aqua ile kıyaslamalarını okuyorum bloglarda, kapları çok benzediği için olsa gerek. İkisi de oldukça farklı fondötenler, PLV mat iken VA glowye yakın bir görünüm veriyor, PLV sürerken adeta pudralaşıyor. PLV daha kapatıcı, kalıcılığı biraz daha yüksek, parfüm kokusu daha rahatsız edici, daha yağlı ciltlere uygun. Doku olarak benzer incelikte olmalarına karşın VA'nın kapatıcılığı daha düşük. Farklı isteklere yönelik iki fondöten, karşılaştırmak çok anlamlı değil bence. Şahsen vitalumiere aqua'yı tercih ederim, daha canlı bir cilt verdiği için, ancak cildim yağlı olsaydı PLV derdim, sivilce yapmamak koşuluyla. :-P

Kısacası, benim cildimde eksileri artılarından daha ağır basan bir ürün oldu. Bitince tekrar almayı kesinlikle düşünmüyorum. Aynı deneyimi yaşayacağınızı kesinlikle söyleyemem, belki hiçbir sorun da yaşamayabilirsiniz, memnun olan çok fazla kişi var, makeupalley/nordstrom vs 'kullandığım en güzel fondöten' diyenlerle dolu, ancak tek dediğim, öncesinde mutlaka yüzünüze uygulatın, deneyin (standlardaki kirli fondöten fırçalarıyla kesinlikle uygulatmayın, ya kendi fırçanızı getirin ya da elinizle uygulayın, parmaklarla uygulamada da çok güzel sonuç veren bir ürün) ve bir iki gün cildinizi gözlemledikten sonra satın alın. Sivilce / hassasiyet durumu kişiden kişiye değişecek olsa da bir fondötenin bu kadar parfümlü olmasını saçma bulduğumu söylemeliyim, adeta yüzüme parfüm sıkmışım gibi hissettiren bir ürün. Neden böyle yapıyorsun Chanel? :-P
Alex'in yorumu ve cildindeki reaksiyon,
A Model Recommends , Vivianna ve Lily 'i de ekleyip yazıyı bitirelim.
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.
Mutlu günler,
<3

Войти в систему, чтобы оставлять комментарии

Follow us on